top of page

Min berättelse

Läkning från andningen och kallt vatten

Jag heter Christian Haag. Jag är 43 år och bor i Stockholm. Jag har jobbat i filmbranschen nästan hela mitt vuxna liv. Det är en fantastisk bransch på många sätt. Kreativt, spännande och med många härliga arbetskamrater. Men vid många tillfällen har det också varit stressigt, fyllt av ångest och självtvivel som tömt min energi.

På ett projekt för ett par år sedan vaknade jag en morgon och orkade inte mer. Jag var helt utmattad och hade ingen energi eller motivation kvar. Jag började få hjälp för första gången någonsin och insåg hur mycket psykiska problem jag hade. Jag fick lite hjälp av den vanliga sjukvården men det dämpade bara symptomen. Det kom inte till grundorsaken.

En dag på Instagram såg jag någon ta ett dopp i isvatten. Jag hade aldrig sett någon göra det här förut och blev väldigt fascinerad. Han skrev om Wim Hof och jag letade upp honom direkt. Samma dag hade jag mitt första andningspass och mitt första kallbad (i mitt badkar) 

Jag kände något på insidan som jag inte känt tidigare. Ett slags lugn, acceptans och till och med självkärlek som jag aldrig upplevt förut. Jag fastnade direkt och började träna andningsövningar regelbundet och fortsatte även med kalla bad och kalldusch varje dag.

Jag upptäckte breathwork i gruppsessioner och det förändrade mycket för mig. Jag blev väldigt medveten om energier. Hur andra energier kan påverka din egen. Det blev väldigt uppenbart i gruppmiljöer. Jag fortsatte min resa med energiarbete, shamansk healing och ännu mer breathwork. Det var där jag upptäckte Rebirthing Breathwork (frigörande andning).

Under frigörande andning kunde jag med mitt sinne besöka platser och situationer från min barndom som har förföljt mig och fått mig att ifrågasätta mig själv och mitt värde. Och som vuxen kunde jag kliva in i situationerna och trösta och ta hand om det lilla inre barnet. Jag kunde hitta den faktiska energin som satt fast i min kropp och släppa den. 

Efter det blev jag passionerad för frigörande andning. Jag har studerat frigörande andning i 1,5 år  hos Bo wahlström och håller många privata sessioner med klienter. På senare tid har jag också upptäckt många fler saker som Tantra, Authentic Relating, Sound healing, Shamanska trumresor, cirkling, mansgrupper, kakaoceremonier, rapé och andra plantmediciner och mycket mer. Även om jag fortfarande behöver hjälp från vanliga vården, har Breathwork och isvattnet hjälpt mig att komma till roten och jag växer fortfarande varje dag.

Vill du följa med mig på min resa? 

breathwork gbg.jpg

Om Breathwork

Ändra ditt andetag och förändra ditt liv.

Sättet vi andas på påverkar hur vi mår. Hur vi känner vår kropp. Hur vi känner i sinnet och hur vi känner våra känslor. Breathwork är ett sätt att känna mer. Att lära känna dig själv på ett djupare plan och komma till roten av dina trauman, lidande, tankar och smärtor. Och få en chans att uppleva lycka, glädje, kärlek och tacksamhet.

Breathwork stimulerar hela nervsystemet för att både hitta den inneboende energin och livskraften inom dig. Men också för att hitta djup avslappning och vila. Breathwork är som en motorväg till meditationens djupaste platser.

Väl där är det bara att låta kroppen och sinnet styra vägen framåt. Det kan vara både helande och ett sätt att släppa spänningar och inneboende stress och ångest.

Allt är inom räckhåll. Bara andas in. Och släpp taget. 

DSC09010 2.jpg
IMG_9402_edited.jpg

Om SunSon

Solens Son

Namnet SunSon kommer från en låt av den tyske artisten Nils Frahm. Jag har haft några av mina starkaste upplevelser under breathwork när jag lyssnat på den låten. Jag har fått en glimt av vad folk kallar evigheten,  Universum, källan, universellt medvetande eller Gud. Jag är inte rädd för döden. Jag inser att det bara går från ett medvetandetillstånd till ett annat. Som att somna eller komma djupt in i meditation. Jag vill stanna på jorden och lära mig så mycket som möjligt om att vara en människa med en kropp och ett sinne. Men i slutändan ser jag mig själv som ett barn av en större makt. The Son of the Sun. 

Sunson av Nils Frahm:

https://open.spotify.com/track/6Irt9GvjTLQQDDgb3vqU0y?si=59b1cd99b1c446b6

bottom of page